Ga naar de inhoud
Home » Open Hiring

Open Hiring

Open Hiring helpt werkgevers om organisaties inclusiever te maken.

Vooroordelen: of je je er nu bewust van bent of niet, iedereen heeft ze. Hele groepen mensen zitten hierdoor op de reservebank van de maatschappij. Open Hiring helpt werkgevers om organisaties inclusiever te maken. Door mensen zonder sollicitatiegesprek en ongeacht ervaring of achtergrond aan te nemen, dwing je jezelf om de mens ‘achter’ het hokje te zien. En dat verandert levens.

De mens achter het hokje

Hoe we met elkaar omgaan, baseren we vaak op een eerste indruk of uiterlijke kenmerken. Veel werkgevers hebben bijvoorbeeld aannames over statushouders of mensen met een niet-westerse naam. Open Hiring® dwingt je om over je eigen vooroordelen heen te stappen en de mens achter ‘het hokje’ te zien.

Bewust of onbewust worden bepaalde mensen uitgesloten van het werving- en selectieproces. Open Hiring® biedt een eerlijke basis om zonder vooroordelen mensen in staat te stellen volwaardig mee te doen. Er zijn veel mensen die graag willen werken, maar er niet tussenkomen.

Het Amerikaanse bedrijf Greyston Bakery, opgericht in 1982, werft sinds jaar en dag mensen aan via Open Hiring® … met succes! Greyston is een rolmodel voor bedrijven die meer willen betekenen voor de lokale gemeenschap; zakelijk succes gaat er hand in hand met sociale vooruitgang! Het start allemaal met vertrouwen in het potentieel van mensen. Voor veel medewerkers is een job bij Greyston niet zomaar een job, het is voor velen dé kans om een positieve wending te nemen in het leven. Loyale en gemotiveerde medewerkers vinden betekenis in hun job, het bedrijf en in de ‘community’. Greyston werft geen mensen aan om brownies te bakken maar bakt brownies om mensen aan te werven!